About us

Even voorstellen

Leuk dat ik je hier ontmoeten mag, zodat je ziet wie de persoon achter Praktijk de Rank is!
 
Mijn naam is Janneke Vink (1974), ik ben een vrolijke, creatieve en enthousiaste levensgenieter. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen. In mijn vrije tijd breng ik heel wat uurtjes door in de moestuin of lekker toeren met de motor. Maar ook lezen en creatief bezig zijn met papier, is iets waar ik enorm van geniet.
 
Vanaf mijn 16e ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. Het begeleiden, verzorgen en helpen van kwetsbare, hulpbehoevende mensen heeft van jongs af aan mijn hart geraakt. Ik heb jaren met veel liefde en plezier gewerkt in het verpleeghuis. Door lichamelijke klachten moest ik noodgedwongen deze functie neerleggen en ben ik weer de schoolbanken in gegaan.
 
Naast mijn eigen praktijk, werk ik deels in de huisartsenzorg, waarvan twaalf jaar op de spoedpost. De combinatie tussen deze twee werkvelden heeft veel overeenkomsten, het werkt versterkend en zorgt ervoor dat ik met plezier mijn werk kan uitvoeren.
 
Janneke Vink - Praktijk de Rank

Groeien

Ik weet uit eigen ervaring hoe ingrijpend sommige gebeurtenissen je leven kunnen beïnvloeden en veranderen. Jarenlang ging er achter mijn vrolijke lach, een leven schuil van pijn, afwijzing en onzekerheid. Daardoor kon ik ook moeilijk geloven dat er een God was die mij de moeite waard vond om van te houden.

 

Jaren later, en op de puinhopen van mijn huwelijk, kwam de Bijbeltekst uit Johannes 15:4 meerdere malen op mijn pad.

 

Jezus zegt: “Ik ben de ware wijnstok. Ik wil je leven zin geven, Ik wil water tot wijn veranderen, Ik wil inkeer brengen in je huwelijk, in je gezin, op je werk, in je leven van elke dag, Ik wil van jouw leven wijn maken” , Blijf in mij, dan blijf ik in jou.

 

Ik begon mezelf te herkennen in de rank die gesnoeid werd. Ik moest leren om niet alles zelf in de hand te houden, maar het los te laten en over te geven aan God. Door dat pijnlijke snoeiproces heen, werden de muren van zelfbescherming afgebroken en mocht ik weer gaan leven, liefhebben en vertrouwen én mocht ik Jezus opnieuw leren kennen.

Passie

Ik ben enorm dankbaar voor de mensen die ik in de afgelopen jaren heb ontmoet. Die er voor mij waren in mooie en in verdrietige periodes. Maar bovenal ben ik dankbaar, dat God mij nooit los heeft gelaten en dat ik mag weten, dat ik kostbaar en door Hem geliefd ben.

 

Het is mijn verlangen om te midden van de gebrokenheid in deze wereld, iets uit te delen van Gods liefde en trouw. Mensen te helpen en begeleiden die vast -dreigen te- lopen in het leven. In mijn praktijk wil ik jou graag die veilige plek bieden, waar je welkom bent met je moeiten en je zorgen, met je boosheid en je verdriet. Samen een stukje op te lopen, zodat je zelf eens mag gaan ervaren wat het is om in vrijheid te leven.

Praktijk de Rank - tak

Gesprekken tijdens Covid19/corona pandemie

 

Praktijk de Rank houdt zich aan de door het RIVM opgelegde maatregelen omtrent het coronabeleid. Hierdoor kunnen de persoonlijke gesprekken blijven plaatsvinden.
Hierbij zijn de volgende maatregelen van belang:
•    We nemen de 1.5 meter regel in acht
•    We geven geen handen
•    U hangt zelf uw jas op
•    Bij binnenkomst kunt u de handen wassen en/of desinfecteren
•    Deurklinken en raakvlakken worden voor- en na ieder consult gereinigd
•    Indien u verschijnselen heeft van hoesten, verkoudheid, koorts en/of diarree, kan de afspraak kosteloos verplaatst worden tot u weer beter bent.
•    Afspraken plan ik ruim uit elkaar