About us

Kennismaking

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en dus zonder enige verplichting!
Het geeft jou en mij de ruimte om vragen te stellen en kort te bespreken waar je tegenaan loopt en waar je graag hulp en/of begeleiding bij zou willen hebben. Op deze manier kan ik nagaan of jou hulpvraag binnen mijn expertise valt.
Aanmelden kan telefonisch 06-28796199 of per e-mail: info@praktijkderank.nl
Praktijk de Rank - koffie

Intake

Als je na het kennismakingsgesprek besluit om verder te gaan, dan maken we een eerste afspraak. Je krijgt van mij vooraf een intakeformulier, hierop staan o.a. vragen m.b.t  je persoonsgegevens, gezinssituatie en hulpvraag. Tijdens het eerste gesprek zullen we hier dieper op in gaan en je hulpvraag en/of doelen concreet maken.
Praktijk de Rank - tak

Individuele gesprekken

Psychosociale hulverlening is een laagdrempelige vorm van begeleiding. De gesprekken zijn erop gericht om inzicht te krijgen in de oorzaak van jou klachten en problemen. Vaak is er een combinatie van psychische en sociale problemen. Maar ook jouw verleden kan een belangrijke rol spelen bij de problemen die je nu ervaart of waar je steeds tegenaan blijft lopen.

Het is een proces van stilstaan bij jezelf. We zullen kijken naar hoe jij in bepaalde situaties reageert, wat je gedachten zijn en wat je voelt. Als je dit gaat ontdekken, leer jij jezelf beter kennen en leer je op een positieve manier om te gaan met emoties, persoonlijke vragen en/of problemen. Dit alles met het doel om jouw gezondheid en welbevinden te herstellen.

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij jouw situatie en hulpvraag, werk ik met verschillende methoden, gespreksvormen en oefeningen.
Veiligheid, wederzijds respect en vertrouwen vormen de basis van onze gesprekken.

Relatietherapie

Wat eens zo mooi en kostbaar leek in de relatie tussen jullie, kan in de loop van de jaren barsten en scheuren oplopen. Je hoort wel eens zeggen dat liefde een werkwoord is, en dat is niet voor niets! Het is soms hard werken om elkaar te blijven vinden en te investeren in je relatie, dwars door alle seizoenen van het leven heen.
Soms lukt het niet om hier samen uit te komen en dan is het goed om hier hulp bij te vragen!

Tijdens de gesprekken maak ik gebruik van de volgende methodieken:
•    Emotion focused therapy (EFT) van Sue Johnson
•    Geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg
•    Directieve relatietherapie van Lange en van de Ven

 Veiligheid, wederzijds respect en vertrouwen vormen de basis van onze gesprekken.

Handen - rond

Online coaching

Misschien vindt je de drempel te hoog om een afspraak te maken voor een gesprek, maar zou je het wel fijn vinden om kortdurend, jouw zorgen en/of problemen te delen via mail contact. Dan is online coaching ook mogelijk. Het voordeel hiervan is dat jij in alle rust jouw hulpvraag en of zorgen op papier kan zetten en wanneer het jouw uitkomt onze mailwisselingen nog eens terug kan lezen.  

Identiteit

Ik leef en werk vanuit een christelijke levensovertuiging. Ik geloof dat ieder mens kostbaar en uniek is. Ik verleen hulp aan christenen en niet-christenen en heb respect voor ieders levensovertuiging.  

Wandel coaching

Op een paar honderd meter lopen van de praktijk ligt het Bentwoud. Dit natuurgebied heeft uitgebreide wandel mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om de individuele gesprekken op deze manier plaats te laten vinden. Wandelen in de natuur werkt stress verlagend en brengt rust in je hoofd.

 

Praktijk de rank - rond

Gesprekken tijdens Covid19/corona pandemie

 

Praktijk de Rank houdt zich aan de door het RIVM opgelegde maatregelen omtrent het coronabeleid. Hierdoor kunnen de persoonlijke gesprekken blijven plaatsvinden.
Hierbij zijn de volgende maatregelen van belang:
•    We nemen de 1.5 meter regel in acht
•    We geven geen handen
•    U hangt zelf uw jas op
•    Bij binnenkomst kunt u de handen wassen en/of desinfecteren
•    Deurklinken en raakvlakken worden voor- en na ieder consult gereinigd
•    Indien u verschijnselen heeft van hoesten, verkoudheid, koorts en/of diarree, kan de afspraak kosteloos verplaatst worden tot u weer beter bent.
•    Afspraken plan ik ruim uit elkaar